Om Ulla Miilmann

Fløjtenist

Fløjtenist af højeste internationale klasse

Ulla Miilmann, har i over 25 år fungeret som solofløjtenist i DR RadioSymfoniOrkestret.
Hun blev i 2007 som den første danske solist nogensinde blevet nomineret til en US Grammy® – i kategorien “Best Instrumental Soloist Performance” – en anerkendelse der kun overgår verdens førende musikere.

Hun er derudover kendt fra mange sammenhænge i det danske musikliv – både som solist og kammermusiker – og har gennem sin karriere modtaget en række priser for sin indsats, deriblandt Jacob Gade Prisen og Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Mange danske TV-seere har kunnet stifte bekendtskab med hendes fløjtespil ved DR-Ks ugentlige symfonikoncerter og i TV-programmet “Mestermøder” – og senest som dommer i dirigentkonkurrence-TV-serien “Maestro”.

Hun har medvirket i børneprogramserien “Sigurd og Symfoniorkestret” på DR TV hvor hun præsenterer fløjten. Det kan købes både på CD og DVD hvis man skulle få lyst til at introducere børnene for en rig musikalsk oplevelse.

Ulla Miilmann brænder for udbredelsen af dansk fløjte musik i det 20. århundrede og har i den sammenhæng indspillet Ole Smiths samlede værker for fløjte og orkester. Cd’en udkom i 2007 på Dacapo Records.

Seneste CD Ulla har udsendt er J.S. Bachs fløjtesonater udgivet på Kontrapunkt Records.

Yderligere information om Ulla Miilmann’s solokarriere kan findes på www.ullamiilmann.com.

Ulla Miilmann er fløjtenist - foto: Thomas Rønn